Wat is Coaching? Wat is een Coach?

De Internationale Coaching Federatie (ICF) definieert coaching als een partnerschap tussen coach en client in een stimulerend en creatief proces om persoonlijke en professionele mogelijkheden te deblokkeren, ontwikkelen en verbeteren.

 

Coaching is dus een proces en gaat over het ontluiken van mogelijkheden die verandering veroorzaken!

 

De International Coaching Federation heeft het voortouw genomen om zowel een definitie en filosofie van coaching te ontwikkelen als ethische normen voor zijn leden vast te leggen. Door haar eigen Gedragscode, Evaluatieproces voor Ethisch Gedrag, en Onafhankelijke Evaluatieraad (IRB), vestigt de ICF professionele coaching normen en verschaft ze consumenten een platform om ethische klachten over ICF-leden of gecertificeerde ICF-coaches neer te leggen. De ICF coaching normen bevatten ondermeer de 11 kerncompetenties die elke coach moet beheersen.

Het GROW model van John Whitmore wordt gebruikt in de opbouw van de workshops en tijdens de individuele opvolging.

 

Leer meer over de ICF, coaching en de 11 kerncompetenties: 

 

Over Nova Terra Coaching and Training:  www.novaterracoaching.com. ICF gecertifieerde coaching school waar ik een coaching opleiding kreeg van hoog niveau.

 

ICF over Nova Terra Coaching and Training: http://www.icfb.be/fr/102-icfb-articles/coach-training/230-nova-terra--les-mcc-internationaux-a-bruxelles-